Praktijkscholing / dagbesteding

Wil je leren programmeren? Ken je al één of meerdere programmeertalen en wil je je hierin meer gaan verdiepen? Wil je leren vormgeven of games ontwikkelen? Wil je leren werken in een team? Dit kan allemaal bij Autimatisering.

Autimatisering is een jonge stichting die veel deskundigheid in huis heeft op het gebied van programmeren, networking en security. Ons doel is om mensen met een achterstand en/of ASS de mogelijkheid te bieden om zich verder te ontwikkelen en om nieuwe vaardigheden te leren. Dit vindt plaats in een rustige en veilige omgeving waar fouten gemaakt mogen worden, waar geen druk is en waar geen deadlines zijn.

Begin 2017 startte Autimatisering door het creëren van een werkervaringsplek in de IT. Eerder waren we actief als hobbyclub voor bewoners van Sintmarie en dat groeide later uit tot een professionele werkervaringsplek. Onze medewerkers zijn stuk voor stuk ervaringsdeskundigen en zij begrijpen dus als geen ander waar onze deelnemers tegenaan lopen.

Bij Autimatisering richten we ons vizier vooral op de praktijk zodat deelnemers snel ervaring opdoen. Zo krijg je bij ons de mogelijkheid om binnen teams mee te werken aan software-opdrachten die we voor klanten uitvoeren. Je mag meelopen in het hele proces van het eerste gesprek met de klant tot aan het eindproduct. Professionele programmeurs en designers en waar nodig extra begeleiding helpen en begeleiden je hier natuurlijk bij. Zo leer je meteen wat je leuk vind, wat je goed kan maar ook heel belangrijk waar je grenzen liggen en deze kunnen aangeven.

Design

Iedere website of app heeft vormgeving nodig. Aangeleverd door een ontwerper, reclamebureau of indien gewenst in samenwerking met eigen designs partners.

Development

Wij ontwikkelen maatwerk software. Door middel van Open Source, bouwen en onderhouden wij veelal MVO georiënteerde websites en applicaties. Bekijk ons portfolio.

Beheer

Naast software, verzorgen wij ook hardware lessen. Denk aan serverinstallaties, -onderhoud en het leren omgaan met (beveiligde) netwerkomgevingen. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarnaast leer je bij ons om in een team te werken. Al doende leer je zo alle essentiële vaardigdheden die we belangrijk vinden voor een werknemer. Bij ons maakt het overigens niet uit wat jouw huidige IT-kennis is qua niveau. We helpen en begeleiden je van begin tot eind zodat je rustig toe kunt werken naar jouw einddoel. We gooien je dus niet in het diepe.

Door onze samenwerking met verschillende organisaties zijn we in staat om het beste uit onze deelnemers te halen én om ons aanbod te vergroten.

Autimatisering heeft daarnaast ook contact met verschillende basisscholen waar we technieklessen verzorgen die zich richten op programmeren, web design en Lego Mindstorms. Onze deelnemers gaan dan mee naar de school en geven daar les en uitleg aan de leerlingen.

Dit is een fantastische ervaring en een mooie win-winsituatie. De leerlingen en de deelnemer leren enorm veel in een korte tijd. Hier zijn uiteraard werkbegeleiders van Autimatisering bij aanwezig, maar de deelnemer krijgt wel de vrijheid om alles zelf te doen en te ervaren.

Werkzaamheden

 • Maken van programma's voor bedrijven
 • Designen van programma's
 • Bedenken, ontwikkelen en/of vormgeven van games
 • Verzorgen van lessen op een basisschool als assistent of leraar
 • Ontwikkelen van eigen OpenSource software
 • Website beheer
 • Werken aan AMP (eigen software voor organiseren dagbesteding)
 • Verzorgen van netwerk security bij Autimatisering of klanten
 • Leren omgaan met klanten: van offerte tot oplevering
 • Werkfit en Naarwerk mogelijkheid.

Deelnemersroute

 1. Oriëntatie:
      Is Autimatisering een fijne plek voor mij?
 2. Intake:
      Is Autimatisering passend voor mij?
 3. Indicatie aanvragen:
      Stemt de gemeente in?
 4. Startgesprek:
      Afspraken maken over de start
 5. Evaluatie na start:
      Zit je goed op je plek?
 6. Evaluatie indicatie
      Is een verlenging/aanpassing nodig?
 7. Tussen evaluaties:
      Zitten we nog op de goede weg?
 8. Eindgesprek:
      Waar ga je heen?

Wij zijn elke werkdag geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur. Wil je een keer komen kijken en meedoen? Maak dan een geheel vrijblijvende afspraak.