Techniek workshops basisscholen

Stichting Autimatisering zet zichzelf ook graag in bij het geven van technische workshops op basisscholen. Wij bieden lessen waarin kinderen leren programmeren. Een combinatie van informatica specialisten en onze dagbesteding deelnemers komen langs op locatie om de lessen te geven.

Wij betrekken altijd onze Autimatiseerders, zodat ook zij zich verder kunnen ontwikkelen. Denk hierbij aan:

  • Het voorbereiden van lessen en lesmateriaal
  • Het presenteren van en uitleg geven over deze lessen
  • Het begeleiden van deze leerlingen tijdens de workshop.

Vanwege onze wisselwerking met verschillende scholen zijn we in staat om betaalbare én maatschappelijke programmeerlessen aan te bieden. De leerling leert informatica, terwijl de Autimatiseerder leert presenteren en communiceren en zo dus werkt aan sociale vaardigheden.

Soorten workshops

Mindstorms

Zelf een LEGO robot in elkaar zetten, opdrachten programmeren en daarmee de robot aansturen? Dat kan allemaal met onze LEGO Mindstorms set inclusief maatwerk lessenpakket.

Scratch

Scratch is een programmeertaal waarmee je gemakkelijk eigen games maakt. Het is een leuke manier om de basisprincipes van het programmeren op eenvoudige wijze aan te leren.

Websites

Met een beetje HTML en CSS kan je al een hele vette website maken. In principe kan dat over elk mogelijk onderwerp, dus ook over de interesses van ieder individuele leerling.

Met het geven van deze workshops creëren wij een welbekende win-win situatie voor alle partijen. Jullie leerlingen leren alles over techniek en programmeren, terwijl onze Autimatiseerders leren om sociale vaardigheden in de praktijk toe te passen. Op een voor hen toegankelijke groep, want Autimatiseerders zijn vaak vrij direct, en dat zijn leerlingen vaak ook.

Wil jullie ook deelnemen? Of heb jullie interesse in deze vorm van technische workshops? Neem contact met ons op!