Praktijkscholing/ dagbesteding

Wil je wat leren over programmeren? Ken je al een aantal programmeertalen, maar wil je je hierin verder verdiepen? Wil je leren vormgeven? Of games ontwikkelen? Dan kan dat bij Autimatisering.

Autimatisering is een jonge stichting die veel deskundigheid in huis heeft op het gebied van programmeren en networking & security.

We willen met name mensen met een achterstand en/of ASS de mogelijkheid geven om zich verder te ontwikkelen en nieuwe dingen te leren. In een rustige, veilige omgeving waar je fouten kan en mag maken. Zonder deadlines en zonder druk.

Sinds begin 2017 is Autimatisering begonnen met een werkervaringsplek in de IT. Eerder waren we actief als hobby club voor bewoners van Kentalis, en dat is uitgegroeit tot een proffesionele werkervaringsplek.

Onze medewerkers zijn allemaal ervaringsdeskundigen, en er is dus geen ander die beter begrijpt waar onze deelnemers tegenaan lopen.

De meeste dagbestedingsplekken in de IT bieden alleen programmeren aan op lager niveau, maar bij ons leer je hoe het er in de praktijk echt aan toe gaat.

Dit komt omdat je mee mag werken aan software opdrachten voor derden, waar wij als proffesionele programmeurs en designers jou natuurlijk mee op weg helpen.

Je leert bij ons in een team werken, en al doende leer je essentiële werknemersvaardigheden aan.

Het maakt niet uit welk niveau IT kennis je voordat je bij ons begint al hebt. Wij helpen je op weg van het begin tot je eind doel, en gooien je niet meteen in het diepe.

Wij werken samen met verschillende organisaties om het beste uit onze deelnemers te kunnen halen, en ons aanbod te vergroten.

In samenwerking met Embedded Fitness is het nu ook mogelijk voor deelnemers om bij Autimatisering games te ontwikkelen.

Dit zijn interactieve games, waarbij veel creativiteit van de deelnemers wordt gevraagd.

Autimatisering heeft ook contact met verschillende basisscholen waar ze technieklessen verzorgen op het gebied van programmeren, web-design en Lego Mindstorms.

Deelnemers gaan dan mee naar school en geven uiteindelijk zelf les en uitleg aan leerlingen. Een fantastische ervaring, waar niet alleen de leerlingen veel van leren. Het is ook erg leerzaam voor degene die de les geeft.

Natuurlijk zijn er altijd werkbegeleiders vanuit Autimatisering bij aanwezig, maar je mag het zelf doen, zelf proberen.

Werkzaamheden

Wij zijn elke werkdag open van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Wil je een keer komen kijken en meedoen mag dat geheel vrijblijvend op afspraak.